Jaunā parauga autovadītāja apliecības

21 Jan, 2013
Jaunā parauga autovadītāja apliecības

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu, no 2013. gada 2. janvāra Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sākusi izsniegt jauna parauga transportlīdzekļu autovadītāja apliecības un braukšanas mācību atļaujas. Šīs pārejas mērķis ir uzlabot satiksmes drošību un vadītāja apliecību atpazīstamību.

Jaunā parauga autovadītāja apliecību izgatavošanā izmantoti jauni drošības elementi: mainīgs lāzergravēts apliecības turētāja fotogrāfijas un dzimšanas datuma attēls, burtu „LV” kustīgs attēls, izcelta reljefa drošības elements – ar tausti jūtamas burtu „CSDD” kontūras. Neskatoties uz šiem jauninājumiem, apliecības joprojām saglabā iepriekšējo kredītkartes lieluma izmēru, kā arī maksa par tām nemainās.

Pāreja uz jaunajām autovadītāja apliecībām notiks pakāpeniski līdz 2022. gada beigām, tādēļ iepriekšējā parauga vadītāju apliecības joprojām ir derīgas līdz uz tām norādītajam termiņam un nav nepieciešams tās speciāli mainīt uz jaunām. Jaunā parauga apliecības tiek izsniegtas tiem, kuri sekmīgi nokārtojuši CSDD eksāmenus, kā arī gadījumos, ja iepriekšējām apliecībām beidzies derīguma termiņš, tās tikušas nozaudētas vai nozagtas.

 

Jaunā parauga braukšanas mācību atļauja Braukšanas mācību atļauja - Autoskola / Motoskola PRESTO
Autovadītāja apliecība | Jaunā parauga autovadītāja apliecība Auto vadītāja apliecība | Jaunā parauga auto vadītāja apliecība
Skatījumi
(0)
Komentāri
(0)

Komentāri

Autorizēties, lai komentētu ar:
GALVENAIS ATBALSTĪTĀJS GALVENAIS ATBALSTĪTĀJS
Pilna apmācība

Pilnas apmācības līgums

Izvēlies kategoriju
Izvēlies pilsētu
Izvēlies tuvāko filiāli
Izvēlies nodarbības valodu un laiku
Uzdod jautājumu

Presto autoskola

Administrācija

Paldies par jautājumu!

Administrācija sazināsies ar Tevi vistuvākajā laikā!

Ziņot par kļūdu!

Paldies par Jūsu ierosinājumiem!

Jautājumu gadījumā mēs ar Jums sazināsimies.
Mēs rūpīgi izvērtēsim iesniegtos papildinājumus, lai veiktu uzlabojumus.